Disclaimer: de bevindingen van het volgende artikel zijn de enige mening van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden opgevat

Bitcoin SV is ver verwijderd van zijn hoogste punt ooit

Hoewel de meeste altcoins uit de bearmarkt zijn, lijkt Bitcoin SV om de een of andere onverklaarbare reden er nog steeds in te zitten. Op het moment van de pers handelde Bitcoin SV op $ 172 met een marktkapitalisatie van $ 3,18 miljard.

BSV leek een lichte bearish bias te vertonen in het korte tot middellange termijn scenario. Op een tijdsbestek van 4 uur leken er short-sellers in de buurt te zijn, terwijl er een sterke weerstand op het dagelijkse tijdsbestek werd gevonden. BSV zit vast tussen een rots en een harde plek en kan alleen naar beneden gaan.

De bijgevoegde grafiek toonde aan dat Bitcoin Trader een stijgende wig vormde, een inherent bearish patroon. Zoals hierboven uitgelegd, vormen de sterke overheadweerstand en het bearish patroon samen een bearish vooruitzicht voor BSV in het korte-tot-middellange termijn scenario. Dit zou een kans openen voor een kort spel op BSV .

Achtergrond

Naast het bovenstaande was er een sterk voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen van $ 180, wat een afschrikmiddel was voor elk bullish momentum. Ondanks de recente prijsstijging leek het volume dit niet te ondersteunen.

Bovendien had de stochastische RSI al een bearish cross-over bereikt in het overboughtgebied, een duidelijk teken van een omkering. De combinatie met de RSI, die ook net boven het 50-level tekenen van omkering vertoonde, gaf aan dat er binnenkort een daling zal komen.

In feite had de prijs al te maken gehad met afwijzing bij het 50-voortschrijdend gemiddelde over het tijdsbestek van 4 uur, een ontwikkeling die een bearish teken was.