Fiat-fouten en de wijdverbreide inflatie als gevolg van de torenhoge overheidsschuld zouden de weg kunnen vrijmaken voor bitcoin (BTC) om in de komende één tot twee jaar de mainstream te betreden, zeggen prominente spelers uit de crypto-industrie.

In een recent panel bij Real Vision’s The Crypto Gathering event verklaarde Nic Carter, een partner bij Castle Island Ventures en de medestichter van de crypto marktanalyse firma Coin Metrics, dat “een golf van soevereine valuta mislukkingen, vergelijkbaar met de Aziatische financiële crisis van de late jaren negentig, en vergelijkbaar met de post-Sovjet Unie [periode] waar de soevereine valuta’s faalden” op de kaart stond.

Crypto, zo liet hij doorschemeren, zou met open armen wachten als mensen hun fiatvaluta’s zouden opgeven ten gunste van een alternatief.

Carter zei,

“Het is regionaal. Het is besmettelijk. We beginnen wat nood te zien in veel soevereine valuta. Er is veel schuld, de wereld is erg schuldig op de regionale markten, en helaas, ik denk dat het gaat … [impact] tientallen of honderden miljoenen mensen. En voor sommige van die mensen, zullen ze in staat zijn om crypto financiële rails te gebruiken om hun soevereine lokale valuta te verlaten.”

Anderen waren het ermee eens. Tuur Demeester, een econoom en de oprichter van het Bitcoin Era alpha hedgefonds Adamant Capital, benadrukte het verstorende potentieel van de hoge inflatie die zal volgen, met de reacties van de regeringen op de coronaviruspandemie die over het algemeen gepaard gaat met massale overheidsuitgaven.

Inflatie is het grote thema voor de komende 12 tot 24 maanden. De reden hiervoor is dat het verhaal aan het veranderen is … In 2008 was de vraag: moeten we zelfs deze reddingsoperaties hebben? Op dit moment is dat van tafel. Het gaat alleen om hoeveel, en hoe snel,” beweerde Demeester.

En Demeester liet zelfs doorschemeren dat een catastrofale verandering die eeuwenlang ongezien is gebleven, in petto heeft. Hij zei dat het hem bang maakt, want dit is “precies wat er in de late jaren 1780 in Frankrijk gebeurde toen ze eindigden met hyperinflatie en de Franse Revolutie.

“2017 – was een door hebzucht gedreven rally in bitcoin. 2020 en 2021, denk ik, zal worden gedreven door angst. En dat is zeer explosief. Net zoals we mensen in de rij zagen staan bij toiletpapier en rundvlees, denk ik dat ze in de rij gaan staan om bitcoin en goud te kopen. Dus, de tijd om een verzekering te krijgen is voordat je huis in brand staat,” zei Demeester, benadrukkend dat “het huis nog steeds niet in brand staat.”

Ondertussen zei Robert Breedlove, de oprichter en CEO van crypto-investerings- en digitale effectenadviesbureau Parallax Digital, dat hij dacht dat, met de wankele macro-economische situatie die gunstig is voor cryptocurrencies, de stijging van de bitcoin naar de 100.000 dollar onvermijdelijk zou kunnen zijn, samenvallend met een stijging van de populariteit.

Hij verklaarde,

“Ik weet dat het vandaag radicaal klinkt, maar, zoals we weten, beweegt bitcoin geometrisch snel. Ik denk dat als het de [USD] 100.000 [plafond] breekt, de wereld echt wakker geschud zal worden. 2017 was een soort van opwarming voor wat komen gaat. Als dat over 12, 24, 36 maanden, vijf jaar is – wie weet? Maar de druk is […] op een recordhoogte.”

Op pixeltijd (16:13 UTC), handelt BTC tegen 9.334 dollar en is met bijna 1% gestegen in een dag. De prijs is onveranderd in een week. Hij daalt met meer dan 1% in een maand en bijna 11% in een jaar.